Fürdőszoba felújítás házilag 5 lépésben

rajzolt fürdőszoba

Aki fürdőszoba felújításra adja a fejét az már valószínűleg tisztában van vele, hogy milyen költségei is lesznek egy fürdőszoba felújításának (lásd: Fürdőszoba felújítás ár), azonban rengeteget spórolhatsz ha saját magad végzed el a munkálatokat és a fürdőszoba felújítását házilag csinálod.

Fürdőszoba felújítás házilag TIPPEK: Ha nem tudod hogyan is kezdj neki és mi fán is terem a fürdőszoba felújítás, íme néhány tipp számodra: Fürdőszoba felújítás tippek, ha pénzt szeretnél spórolni

Lássunk neki!

Fürdőszoba felújítás házilag 1. lépés: Távolítsuk el a régi csempéket!

Munkaterület ábra

Ezt a műveletet egy kalapács és véső segítségével egyszerűen megoldhatod.

Miután a csempéket eltávolítottad a falról a felületet meg kell tisztítanod a régi ragasztó maradványaitól. Érdemes egy mélyalapozást is megejteni, ha szükséges, a szebb és minőségi munka érdekében.

Annak érdekében, hogy csempéid ne álljanak össze-vissza, egyenesíttesd ki a falat egy szakemberrel, ha az görbe vagy domború.

Ezenkívül ne feledkezz meg a törmelékek elszállításáról sem a szeméttelepre. Ha az autód elég nagy, saját magad is elszállíthatod a szeméttelepre, más esetben pedig egy konténert is tudsz bérelni.

Fürdőszoba felújítás házilag 2. lépés: Ellenőriztesd!

veszély figyelmeztetés

FONTOS! Mielőtt neki állnál a burkolásnak mindenképpen ellenőriztesd a villany és vízvezetékeket. Ehhez azonban szakember segítségét kell kérned. Így a későbbiekben elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.

Amit még érdemes megnézetned az a vízszigetelés állapota.

Ha a vezetékekkel gond van, érdemes azokat kijavíttatni, mert lehet fél év múlva újrakezdheted a felújítási munkálatokat emiatt. Nem mellékesen, ha panelban laksz a szomszéd sem lesz túl boldog a beázott plafon láttán.

Fürdőszoba felújítás házilag 3. lépés: Jöhetnek az új csempék

csempe lerakás

Új kád vagy zuhanytálca esetén ezeket helyezd el először és mindenképpen vond be a kád és a fal közötti rést szilikon fugával. Ez fogja meggátolni, hogy fürdésnél a víz a kád és a fal közé folyjon.

A csempe ragasztót felvéve a falra lentről fölfelé haladva kezd el a csempék felrakását. Mindig ellenőrizd vízmérték segítségével, hogy egyenesen állnak e.

A csaptelepeknél mérd le mennyit kell kivágnod és csempe vágóval vágd ki a helyüket a csempe lapon. Hasonló eset ha a csempét méretre kell vágnod, ilyenkor számold bele a fuga vastagságát is!

Ha befejezted a csempék felrakását töröld át őket egy nedves szivacs segítségével, hogy eltávolítsd a csemperagasztót róluk.

A csempéket felhelyezve, következhet a fugázás.

Fugázás előtt a rusztikusabb csempéken mindenképpen végezz egy tesztet a fugával. Gyakran előfordul, hogy ezt a lépést kihagyják és nem megfelelő fugát használnak, azt pedig a későbbiekben nem lehet rendesen letakarítani.

Erről a folyamatról többet olvashatsz: Csempézés lépésről lépésre házilag

Fürdőszoba felújítás házilag 4. lépés: Külső kiegészítők beszerelése

Újonnan csempézett fürdőszobádba lassan be is kerülhetnek az előre kiválasztott szekrények, polcok, akasztók és radiátorok.

Ezek kiválasztását már a legelején ejtsd meg, főleg ha villany is található bennük. Egy szekrény behelyezésénél nem feltétlenül mutat jól, ha a vezetékeknek 20 cm-rel följebb lett kivágva a rés a falban és lógnak lefelé a szekrényhez. Az ilyen szépség hibákat nehéz utólag eltüntetni.

rajzolt fürdőszoba

Fürdőszoba felújítás házilag 5. lépés: Vedd birtokba! 🙂

Ha elkészültél, kérlek állj meg egy pillanatra majd az új házilag felújított fürdőszobádban és légy nagyon büszke magadra.

Ezek után nem csak, hogy élmény lesz a fürdés, hisz saját magad váltottad valóra elképzeléseid, hanem büszkén mesélheted majd barátoknak, családnak fürdőszobád történetét.

Fürdőszoba felújítás házilag TANÁCS: Ha elakadtál valahol vagy nem tudod mit is kell csinálnod, mindenképpen kérj segítséget!

ugrás a fürdőkádba

Képek forrása: Pixabay.com, Jeremiah and Reagan Kemper és Derek Gavey.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük