Fürdőszoba felújítás tippek, ha pénzt szeretnél spórolni

pénz szárítókötélen

Mire érdemes oda figyelned a fürdőszoba felújításnál akár házilag, akár szakemberrel végezteted a munkát? Íme néhány tipp, melyekre nem árt ha oda figyelsz a felújítási munkálatok során:

good advice

Konkrét fürdőszoba felújítás tippek

 1. Hogyan válassz szakembert?
 2. Mielőtt kiválasztanád, hogy kivel is csináltatod meg fürdőszobád burkolását, nézd meg korábbi munkáit. Ha burkolásai szépen kidolgozottak, várd el tőle, hogy nálad is minőségi munkát végezzen. Ha pedig még a gyakorlatlan szem is észreveszi a burkoló hibáit, jobb ha mást keresel.

 3. Árajánlat
 4. Ha a munkálatok egy kicsivel többe kerültek akkor sem kell zsörtölődni, hisz a csempézés elég nehéz munka. Hatalmas odafigyelést és türelmet igényel.

 5. Fürdőszoba felújítás házilag
 6. Ne kapkodj a munkálatok során, főleg ha még sohasem burkoltál előtte.

 7. Vízszigetelés
 8. Főleg emeletes házaknál és panel lakásoknál ellenőrizd, mert a plafon illetve a fal átázása sem a szomszédot, sem téged nem fog boldoggá tenni.

 9. A fal
 10. Kiegyenesítésével érdemes egy kőművest megbíznod, aki gyakorlott az ilyesmiben

  A régi csempe eltávolítása után, szedd le a fent maradt ragasztó és fuga maradékokat is, hogy az új csempéket biztos felületre rakhasd fel.

 11. A csempe
 12. Az olcsóbb lapok sokszor kevésbé jó minőségűek, így előfordulhat, hogy görbék is. Ezt könnyen ellenőrizheted két lap egymásra tételével. Ha a két lap között átlátsz, akkor azok bizony ferdék.

  • Figyelj a méretarányokra!
  • Ha több színt szeretnél kombinálni, nézd meg, hogy a csempék azonos méretűek e. Akár pár mm-nyi eltérés is belerondíthat a fürdőszoba összképébe.

  • Mit csináljak a felesleggel?
  • A megmaradt munkalapokat érdemes eltenned, mert egy esetleges javítás vagy törés esetében még szükséged lehet rájuk.

  • Milyen csemperagasztót használjak?
  • Ennek kiválasztásához, a szaküzletekben kaphatsz segítséget. Ha nem megfelelőt választasz, csempéid egy idő után le is potyoghatnak.

  mozaik
 13. Előre válaszd ki a szekrényeket!
 14. Már a munkálatok megkezdése előtt válaszd ki őket, főleg ha villany is található bennük, mivel az utóválasztásnak meg van az a veszélye, hogy a villanyszerelőnk által kivágott lyuk nem olyan magasságban lett kivágva, mint a szekrény magassága. Ezt pedig igen nehéz tereptárgyakkal eltakarni a későbbiekben.

 15. Játssz a fényekkel!
 16. Fürdőszobád kinézetét még hangulatosabbá teheted, néhány jól elhelyezett LED csíkkal is. Érdemes a villanyszerelővel egyeztetni ez ügyben, mielőtt a kőműves neki állna a munkálatoknak.

  villanykörte

FONTOS! Mielőtt elkezdenéd a burkolást ellenőriztesd le a villany és vízvezetékeket. Így a későbbiekben elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.

Fürdőszoba felújítás tippek: hol spórolunk?

A fenti kis tippeket betartva, húzós javítási munkálatoktól és a csempézés újra kezdésétől kímélheted meg magad és pénztárcádat is. 🙂

pénz szárítókötélen Képek forrásai: Jen Collins, Pixabay, Lorenzo Scheda és Images Money.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük