Lakótelepi fürdőszoba felújítás könnyen és egyszerűen

fürdőszoba narancs

Felújítási munkálatok során is rengeteg a befolyásoló tényező, ilyen a hely és fürdőszobánk típusa. Jelenleg a lakótelepi fürdőszoba felújításával fogunk foglalkozni. Ahhoz, hogy a jövőbeni kellemetlenségeket elkerüld érdemes tisztában lenni a felújítás folyamataival és végig az ellenőrzésed alatt tartani azt.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: a szakember kiválasztása

A munkálatok megkezdése előtt válaszd ki a szakembereket és tervezd, illetve beszéld meg velük, hogy mikor tudnak jönni hozzád. Érdemes előző munkáikat megtekinteni, hogy mennyire igényes és minőségi munkát végeznek.

Ha már kiválasztottad a szakembereket, ne légy velük türelmetlen és főleg ne zavard őket munka közben, mert a csempézés elég pepecselős munka tud lenni.

Ha pedig egy kicsivel többe kerülnek a munkálatok a tervezettnél, ne bosszankodj, ezt is bele kell kalkulálni.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Régi csempefelület eltávolítása

Ahhoz, hogy új csempéinket feltehessék, el kell távolítani a régit, majd leszedni a fennmaradt ragasztó és fuga maradékokat. Panellakás esetében a falak jellemzően jó állapotban vannak, így annak kiegyenesítésével nem kell bajlódni, remélhetőleg.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Ellenőrzési munkálatok

A víz-, villanycsövek és a vízszigetelés ellenőrzése elengedhetetlen a felújítási munkálatok során. A későbbiekben sok bosszúságot okozhat egy elöregedett villamosvezeték, vagy a beázott mennyezet.

Semmiképp ne hagyd ki ezt a lépését a fürdőszoba felújításnak!

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Világítás

Mielőtt kőművesünk munkába látna, a villanyszerelőké a főszerep. A hangulatvilágítás, lámpák vezetékeinek beszerelésénél ügyeljünk arra, hogy azok a későbbiekben ne látszódjanak, mert rengeteget ronthatnak az összképen.

Megfelelő világítással világosabbá és hangulatosabbá teheted fürdőszobád. Ha van valamilyen elképzelésed, ötleted bátran fordulj a villanyszerelődhöz vele.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Kád és zuhanykabin

Ezek beépítésénél (ha még nincs), akkor új csaptelepet hoznak létre számukra, a zuhanykabin kialakításnál, pedig előtét falat építenek, melyben elvezetik a vízvezeték csöveket.

Figyelj oda, hogy a kád vagy zuhanytálca behelyezése után azok fallal határos széleit vonják be szilikonnal. Így a víz nem fog a kád és a fal közé folyni.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Fűtőtest

Választhatsz kád alatti fűtőtestet vagy akár törülközőszárítós radiátort is. Utóbbi előnye, hogy törülközőid még a téli időszakban is gyorsabban megszáradnak és beállítástól függő erősséggel melegíti fel kedves kis fürdődet.

Lakótelepi fürdőszoba felújítás: Burkolás

A tervezés során rengeteg fürdőszoba ötletet találhatunk az interneten is. Sokan kérik, hogy a burkolás a mennyezetig tartson, de ne feledkezzünk meg a fürdőszoba szellőztető berendezéséről sem, főleg ha nincs ablak a fürdőben.

A kiválasztásnál már érdemes egyeztetned a burkolóval, hogy neki mi a véleménye és mi az ami megvalósítható és mi az ami nem.

A burkolási folyamat semmiben sem különbözik a többi háztartásban elvégzettől. Ha érdekel a folyamat menete: Csempézés lépésről lépésre

Végezetül pedig jöhet a festés, majd a bútorok, polcok beszerelése.

Néhány példa

fürdőszoba zuhanykabinnal fehér fürdőszoba fürdőszoba narancs

Képek forrása: Juhan Sonin, Terry Madeley és VillaEarlySunset.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük