Lakberendezés olcsón: 2 féle szempont szerint

ecsetek

Lakberendezés olcsón? Használt, de kiváló anyagok, vagy a tarkabarka olcsón szerzett műanyag?

Lakberendezés olcsón, ez lenne az igény? Gondolkozzunk kétféle koncepcióban és döntsünk, melyik lenne a legjobb megoldás! Egyszerű, de ötletes, használt, vagy akár lomtalanításról szerzett darabok? Esetleg vadiúj, de a legolcsóbb ázsiai minőség?

Lakberendezés olcsón: egyszerű ötletek, dekorációs lehetőségek

Rendezzük át a lakást!

Nézzük először a legkézenfekvőbb megoldást: Nincs pénz lakberendezőre, sem drága bútorokra. Mit tehetünk, hogy megújuljon az otthonunk? A legegyszerűbb megoldás, ha átrendezzük a lakást. Teljesen más hangulatot fogunk kapni, ezt garantálom.

Néhány bútor áthelyezésével, merőben új és igényeinknek megfelelőbb, kellemesebb környezetet tudunk létrehozni! Nem kell félnünk néhány eddig nem megszokott megoldástól!

Az ablakok alatti fal részek is kihasználhatók. Ha nem ott van a fűtőtest, nyugodtan odatehetjük a kanapét! Nagyon kellemes nappali helyet kaphatunk, sok fénnyel!

A lakás átrendezésével együtt rájövünk néha arra, hogy túl sok felesleges tárgy, felesleges bútor van otthonunkban! Kiváló alkalom a lomtalanításra! Ne dobjunk el mindent, jól jöhet még az apró ékszer, színes textil darab, száraz termés, kavics, bármilyen érdekes apró szórható anyag ahhoz, hogy érdekes dekoráció kerüljön a falra, vagy a polcokra!

kavicsok dekor

Lakberendezés olcsón: dekoráció

Szerezzünk be egy, vagy több olyan képkeretet, aminek nagyobb a belső mélysége. Szórjunk bele színes régi puzzle darabokat, száraz növényeket, terméseket, akár apró színes ásványokat! Tehetünk bele színes ceruza forgácsot, de akár száraz tésztát, vagy himalája sót, ami rózsaszín és fehér tengeri sót rétegezve. Variálhatjuk is a különböző anyagokat.

Egy-egy dekoratív takaró, terítő, vagy párna elég ahhoz, hogy feldobja a lakást. Ehhez viszont nagyon jó, ha semleges a környezet, a falak, a bútorok nem színesek.

Ha a falakat világosra festjük, a fehér árnyalataiból választunk, vagy esetleg valamilyen világos semleges színt használunk, nagyon jól érvényesül a dekoráció. A semleges falak között az egyiket bevonhatjuk valamilyen vibráló tapétával, vagy befesthetjük egy intenzívebb árnyalattal. Nagyon látványos megoldás, megváltoztatja a megunt közeget.

A függönyök lecserélésével egy teljesen, merőben más enterieurt kaphatunk! Ha semmit nem teszünk hozzá, nem változtatunk a berendezésen, a csodálatos varázslatos árnyak, fények, színek így is egészen más érzést visznek az otthoni élettérbe.

Lakberendezés olcsón: használt bútor, nem rossz bútor…

Előfordul, hogy sokkal jobb darabokat találunk lomtalanításon, esetleg internetes hirdetésekben, mint bármelyik bútoráruházban tízezrekért! Tudom, ehhez szerencse is kell, de érdemes nyitott szemmel járni, ha olcsón szeretnénk lakásunkat berendezni!

Budapest belvárosában a régi polgári negyedeknél nagyon klassz darabokat dobnak ki, amik kis ráfordítással nagyszerű bútorokká változtathatók. Mutatok székeket, amik a házunk bejáratánál voltak kidobva, kitörött, de nem eltörött lábakkal.

szék

ÖTLET: Ha vidéken van egy telked, akkor érdemes megkérdezni, van e olyan kárpitos, asztalos mester, aki elérhető áron bútorfelújítást vállal. Én így találtam szakembereket, akik a székemet megjavították, és kárpitozták.

A szék törött volt, az asztalos lefestette, helyrehozta és a kárpitos megcsinálta az ülőkéjét. Az összköltség 7000 ft volt. Nekem a klasszikus forma tetszett meg! 3 darab egyforma gyönyörű, klasszikus formájú szék hevert gazdátlanul a folyosón napokig!

A zongoraszékemet 5000 ft-ért szereztem:

fa szék

Ha találsz, vagy vásárolsz régi fa bútorokat, ne félj attól, ha esetleg lekopott a festék, magad is remekelhetsz és újjá varázsolhatod. Vegyél csiszolópapírt, kézzel csiszold át, legyen eléggé sima a felülete (nem kell túlzásba vinni) és aztán fesd át tetszés szerint.

Érdemes zománcfestéket használni! A pác nem mutat szépen a régi darabokon!

Lakberendezés olcsón: a másik megoldás: Olcsó, új, tarkabarka ázsiai minőség?

Ezt a részt egy szóval tudnám leírni: Ne! Nem javaslom! A műanyag olcsó áru nem kifizetődő. Nem olcsó megoldás, mert hamar tönkremegy, nem jól használható hosszútávon! Ami ezekben a tárgyakban a legrosszabb: nem okoznak örömet!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük