Kis lakások lakberendezése, 4 térnövelő tipp!

térelválasztó

Kis lakások lakberendezése: színek

A kis lakások lakberendezése kapcsán felmerülhet a kérdés: hogyan rendezzünk be szűk tereket úgy, hogy kellemes, élhető miliőt kapjunk, és elég tágasnak érezzük otthonunkat. A színek nagyon sokat tudnak segíteni, de rontani is, a kis szobák, helyiségek lakberendezésénél.

Ha tehetjük, válasszunk világos falszínt! A fehér, és árnyalatai a bézs, ekrü, vászon színek, a tört fehér variációi alkalmasak a leginkább véleményem szerint arra, hogy szellős, világos érzet legyen a domináns, egy kis lakásban.

A természetes, világos színek bármelyike, jó választás lehet, optikailag nagyítja a helyiséget. A sötét, élénk színektől kisebbnek, sötétebbnek látszanak a szobák!

Ha nagyon szeretjük az élénk színeket falon, érdemes egyes falfelületeket festeni vele, a többi, a nagyobb rész legyen fehér, vagy valamilyen semleges világos szín. Nagyon érdekes és elegáns hatású lehet, az egyik falon valamilyen szép mintás tapéta, míg a többi falfelület fehér, vagy valamilyen világos semleges szín.

kis lakások lakberendezése: padlók, mint térnövelők

A sötét padló, optikailag mélyíti, nyújtja a teret, a szobát! Érdemes alkalmazni, de csak úgy, ha a falak világosak! Nagyon trendi manapság a fekete-fehér kontraszt a lakberendezésben. Igazán izgalmas, szép és elegáns színpár, a lakás berendezésében!

A világos színek, vagy a semleges színek és sötét kontrasztok, esetleg a fekete-fehér színek meghatározó jellege egy kis lakás berendezésében, engedi érvényesülni a sok más színt, ami díszítő elemként, vagy bármilyen más tárgy formájában megjelenik egy lakótérben!

A lakberendezési magazinok gyönyörű beállított fotói csak a külső szem számára készülnek. Az ott lakó, aki belakja a lakást, mindenképpen színt visz a környezetébe. Az évek során felhalmozódó tárgyak eklektikus színvilágot visznek otthonunkba. Ezért érdemes átgondolni, hogy a sok színhez milyen falak adnak kellemes élhető, nem vibráló, nyugodt élményszerű életérzést.

színek

Kis lakások lakberendezése: nyissuk egybe a tereket!

Ha több pici szűk helyiség van a kicsi lakásban, érdemes egybenyitni. Sokkal kellemesebb egy nagyobb, osztott nappaliban élni, mint sok – sok apró lyukban, ahol az ember még a karját sem tudja kinyújtani!

Az egybenyitott kis lakásokat jól lehet tagolni! Nagyszerű ötletek vannak! Gipsz kartonból készülhet térelválasztó, amivel a főző sarkot elválaszthatjuk a nappalitól. Nem kell teljes falat felhúzni ebből az anyagból, elég, ha takar egy részt. Polcokat is kialakíthatunk a gipszkarton falban!

Nem csak gipszkartonnal tudunk az egybenyitott térben különálló kis részeket létrehozni! Nagyon szép függönyökkel választhatjuk le a hálórészt, de ha van hová tenni, akkor egy harmonika ajtó is tud, praktikus megoldást nyújtani kicsi helyiségekben!

A különböző padló burkolatoknak is lehet funkcióváltó szerepük az egybenyitott lakótérben. A háló rész hajópadló, a főzősarok kőburkolat például…

Kis lakások lakberendezése: álmennyezet és paraván

Ne féljünk az álmennyezettől! A plafon egyes részein, például valamilyen keret formában, beépített szpotokkal, nem alacsonyabb, hanem mélyebb térérzetet érhetünk el!

Egy – egy gyönyörű paravánnal is kiegészíthetjük kis lakásunkat. Elválasztja a különböző kisebb helyiségeket, és ha különleges darabot választunk, igazi pompás dísztárgyunk is lesz!

térelválasztó pavilon

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük