Praktikus lakberendezés, kreatív megoldások

lebegő polc

A praktikus lakberendezés kapcsán felmerülő ötleteket, gondolatokat, képeket mutatjuk most be.

Lesz szó:

  1. helykihasználásról
  2. kreatív megoldásokról

Praktikus lakberendezés: polcok

Akármekkora lakásban élünk, a falak sok helyen kihasználatlanok! Ha van rá lehetőség, megfelelő a falvastagság, érdemes beugrókat csináltatni a falakba! Nagyon különleges, egyedülálló hangulatot ad és polcnak is nagyszerű.

A beugró belső falára rakott mozaik, vagy festmény, élményszerűvé teheti a szobát! A mozaikot lehet üvegből, kőből, készíteni, de minden olyan anyag, ami tartós, vágni és ragasztani lehet, alkalmas erre.

A fűtőtestre helyezett polc eltakarja az esetleg csúnya felületet és ha olyan anyagból készült, még a hőt is jól tartja. Jó példa volt erre az, amikor egy csúnya konvektorra gránit lapot tettem. Nagyon szép volt a felülete és nyugodtan rá lehetett tenni különböző tárgyakat.

Az úgynevezett lebegő polc, nagyon jó kisebb lakásokba, ahol kevesebb a hely a tárgyak rendszerezésére. A lebegő polc bárhová fölszerelhető. Lehet játszani azzal, milyen távolságra, milyen rendszerben tesszük fel a falra.

lebegő polc

Kamrában jó térkihasználást biztosít az, ha fiókokat teszünk polcok helyett. Sokkal több holmi fér el rajta, mint egy átlagos méretű polcon. Nagyobb üvegek, dobozok is tárolhatók így, ha két fiók között elég nagy távolságot hagyunk!

díszdoboz kosár

Sarokban, nehezen hasznosítható helyen jól alkalmazható a lebegő polc, esetleg fém lánccal vagy fém rúddal a mennyezethez erősítve.

Nyitott polcokra, tegyünk tároló elemeket, kosarakat, szép díszdobozokat

régi bőröndök

Néhány régi bőrönd, amit dédnagyszülőktől, nagyszülőktől örököltünk, csodálatos, és érdekes tároló elemmé változhat. Akár kis átalakítással, de átalakítás nélkül is jól használhatjuk ruháink, vagy más tárgyak tárolására. Csak egy kis fantázia és kreativitás, és kész a bőröndből készült polc, vagy tároló elem…

Ha kicsi a lakás, de nagyon nagy a belmagasság, érdemes esetleg egy galéria szintet kialakítani! Megduplázhatjuk a lakóterületet! Csodaszép csigalépcsőt is építtethetünk!

lépcső

Praktikus lakberendezés: térelválasztók

Nagyon jól tagolható a lakás, egy-egy térelválasztóval. Lehet üveg, lehet függöny, lehet egy nyitott polc akár, több funkciós szerepet is kaphat. Érdekes fényhatásokat lehet elérni, ha például különböző üveg tárgyakat teszünk a nyitott polcra. Természetes fénynél csodálatos árnyékok színesíthetik a szobát.

üveg díszek

Térelválasztó üvegek, üveg panelek több funkcióval is bírnak. Elválasztják a tereket egymástól és a színes árnyékok által elvarázsolják a lakást.

színes térelválasztó

Üveg téglából is nagyon szép térelválasztót lehet csináltatni!

üvegtégla üvegtéglafal

Térelválasztónak, csodaszép megoldás lehet a függöny! Kedvenc színem a lila! Ilyen színnel igazi hamisítatlan csipkerózsika hangulatot tudunk varázsolni!

lila hálószoba

Praktikus lakberendezés: 2 kreatív ötlet

Egy fémrúd elég, hogy a konyhában rend legyen. Felszereljük a falra, ráakasztjuk az edényeket és mindig kéznél lesz az, ami éppen kell! bronz edények

Kisebb tárgyak, játékok, vagy bármilyen apró dolog tárolására jó megoldás az, ha fiókokba rendszerezzük az apróságokat. A fiókokra ragasztott emlékeztetők, díszítő elemek is egyben! Az alábbi képen legó tárolásra használják ezeket a fiókokat, és az átlátszó műanyag, láthatóvá teszi a mögötte lévő tartalmakat és díszítő elemként is funkcionál!

legótároló

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük