Mi az, ami ingatlan eladáskor aranyat ér? Lakberendezés? Nem!

ingatlan eladás home staging

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogyan nézzen ki a lakásod, hogy az támogassa az ingatlan eladást. Az ingatlan eladók nagy része nem tudja, hogy vannak olyan szabályok, amelyek segítségével gyorsabban és többért tudják eladni lakásukat. Ezeknek a szabályoknak a gyűjtőneve a home staging. A home staging jelentése magyarul az ingatlan felkészítése eladásra.

Tévhitek a home staginggel kapcsolatban

Az egyik tévhit a home staginggel kapcsolatban, hogy az megegyezik a lakberendezéssel. Nos, bár a home staging egyik eleme a lakberendezés, a kettő között nagy különbségek vannak.

Az egyik különbség az, hogy míg a lakberendezés célja, hogy a vágyott otthont megteremtse, addig a home staging célja az otthont termékké varázsolni. A másik különbség, hogy míg a lakberendezés személyre szab az egyedi igények szerint, addig a home staging „személytelenít” vagyis semlegessé tesz.

A home staging összességében tehát azt célozza meg, hogy olyan módon mutassa be a lakást, hogy az a lehető legnagyobb számú érdeklődőt vonzza be.

Személyteleníts!

Az előbbiek miatt az egyik fontos tennivaló ingatlan eladáskor, hogy a személyes tárgyakat távolítsuk el a lakásból. A vevő jobban el tudja magát képzelni az adott ingatlanban, ha nem az eladó fotóit, érméit, okleveleit, nyaralási emlékeit stb. kell nézni a lakás különböző részein.

Lakberendezés home staging

Mutasd a funkciókat!

Amikor egy lakás az otthonunk, akkor nincsenek szabályok, vagyis mindenki úgy él, ahogy neki jól esik. Ez jelentheti azt, hogy a konyhában van az íróasztal, vagy a nappali részben edzőterem, és még lehetne ezt sorolni. Viszont, amikor eladásra készítünk fel egy lakást, akkor nagyon fontos, hogy egyértelmű legyen a helyiségek funkciója. A konyha legyen a konyha, a nappali legyen nappali, szóval ne keveredjenek a dolgok. A keveredés ugyanis megzavarhatja az érdeklődőket.

Tedd tágasság a lakást!

A vevők a tágas és világos lakásokat szeretik, tehát az eladóknak törekedniük kell ezt az igényt kielégíteni. Hogyan lehet tágassá tenni egy lakást? Úgy, hogy csökkentjük a zsúfoltságot.

A legtöbb lakás ugyanis zsúfolt. Kevesen tudnak ellenállni a fogyasztói társadalom nyomásának, ezért folyton vásárolnak. Így aztán sok felesleges tárgy és bútor veszi körül az emberek nagy részét otthonaikban. Csökkentsd a zsúfoltságot és szabadulj meg a kacatoktól, felesleges bútoroktól, tárgyaktól! Így sokkal tágasabb lesz a lakásod.

Amennyiben további home staging tippek érdekelnek, azokat is elolvashatod az IngatlanAngyal honlapján. Ne feledd, a home staging segítségével milliókkal többért tudod eladni lakásodat!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük