Modern nappali bútor

nappali ülőgarnitúra

Ebben a cikkben a modern nappali bútor körül járunk, nézelődünk!

szép nappali

Erről olvashatsz ebben az írásban:

 1. Mai nappali szekrénysorokról
 2. Anyagról, formáról
 3. stílusról, trendről
 4. ülőgarnitúráról
 5. Árakról, kategóriákról

Ha valahol manapság a modern nappali bútor kerül szóba, akkor nappaliba való szekrénysorokról beszélünk leginkább. Erről azért egyszerű írni, mert stílusban és formailag a legegyszerűbb trend érvényesül.

A ma megvásárolható szekrénysorok elsősorban funkcionális célokat szolgálnak, de van néhány izgalmas ötlet, ami egyedi hangulatot adhat egy ilyen modern bútordarabnak.

A megvilágítás, vagy néhány dominánsabb szín finom jelenléte elég ahhoz, hogy kontrasztot, hangulatot, stílust teremtsen a legmodernebb nappalikban is.

Modern nappali bútor és a színek

A legtrendibb színek manapság azok, amik a természetre emlékeztetnek. A fa a föld, homok, a fém színei, amik anyagukban is visszaköszönnek a mai modern nappali bútorok és általában a mai modern interieur világában.

Ma már nagyon nagy az igény a természetességre, az egyszerűségre, és az egyszerű és gyors használhatóságra is! Anyagában könnyen kezelhető, fóliázott bútorlapokról van szó, ebből készül a legtöbb modern nappali bútor. Az alap szekrénysor általában 4-5 nagyobb részből áll:

 1. magas nyitott könyvespolc, mellette zárható akasztós rész is lehet
 2. vitrin
 3. tv állvány, vagy tv polc
 4. néhány fiókos rekesz.

Az üveges vitrin és a szép dísztárgyak, poharak, megtörik a modern vonalú bútorok egyhangúságát. A természetes színek és az egyszerű formák lehetőséget nyújtanak arra, hogy a díszítő elemek jól érvényesülhessenek a lakótérben.

Nagy a választék, és vásárláskor lehetőség van arra, hogy a modern nappali bútorelemeket kombináljuk, összeállítsuk a saját igényeinknek megfelelően.

Ülőgarnitúra:

nappali ülőgarnitúra

Ugyanaz a trend érvényesül: Leegyszerűsített formák, funkcionalitás, természetes színek, praktikum, jó térkihasználás, könnyű kezelhetőség.

A modern nappali ülőgarnitúra vásárlásakor is több lehetőség közül választhatunk:
 1. Kinyitható kanapé
 2. Kanapé csak ülő funkcióval
 3. sarok elemek
 4. fekvő fotel elem
 5. külön fotel

A trendi színvilág itt is érvényesül. A természetesség hangsúlyozása a színekben. Ötletekben nincsen hiány, a japán „feeling” feltűnik néhány modern nappali berendezésekor: néha a szoba közepén, egy szőnyegen van az asztal, ami csak egy lap, nincsenek lábai, körülötte párnák… (a tea sajnos nincsen az árban és a gésák sem jönnek felszolgálni 🙂

Modern nappali bútor: minőség, árak

A ma Magyarországon megvásárolható modern nappali szekrénysorok ára, a középkategóriás 85000 Ft-os termékektől, a 180000-200000 Ft-os prémium kategóriás darabokig terjed általában.

Ha fából készült modern nappali bútort szeretnénk, természetesen magasabb árkategóriára kell számítanunk. Itt már egy más stílus érvényesül, kidolgozottabb bútor részek, igényesebb elegáns magas minőségű, luxus kivitelezés, pl. íves bútorok vagy a nappaliban csodálatosan érvényesülő csigalépcső hajlított fa korláttal – amelyek a legvadabb elképzeléseket is kielégítik. Nem csak a modern nappali bútorokra jellemző funkcionalitás érvényesül, hanem a megjelenés, az igényes díszítő elemek, igényes famegmunkálás is ugyanolyan fontos.

Magyar bútorgyárak egyedi megrendeléseket is vállalnak. Csak a fantázia és a pénztárca szabhat határokat. Az árak akár nyolc-tízszeresei is lehetnek a modern fóliás nappali bútorokénak.

A modern nappali ülőgarnitúrák árai is nagyon különbözőek lehetnek. Mérettől függően 150000 Ft-tól – ezek általában kanapék kihúzható változatban, vagy esetleg fekvő fotellel megkaphatók. Az árak függnek az anyagminőségtől, a bútorgyártótól is, de 1000000 Ft-os olasz modern bőrgarnitúrák is forgalomban vannak, kiszolgálandó a legmagasabb igényeket.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük