Szép fürdőszobák, de vajon mi teszi őket azzá?

szép fürdőszoba (12)

Mindenki otthonos, kényelmes és nem mellesleg szép fürdőszobát szeretne. Íme néhány irigylésre méltó fürdőszoba és a csöpp kis titok ami megszépíti őket.

Mindegyik kategóriában kiemeltük neked a fő szépítő elemét a fürdőszobáknak, de természetesen számos apró tipp és titok is megjelenik a leírásokban.

Szép fürdőszobák: A fény

szep_furdoszoba

A világos és fehér színek kombinálásával, nem csak a tér tűnik tágasabbnak, hanem sokkal letisztultabb mégis kellemes fürdőszobát kaphatsz. De nem csak a színek, hanem a hatalmas ablakok is rengeteg fényt eresztenek be, így még borús időben is kellemesen világos a helyiség.

Ha szeretnéd a szép kilátást fürdés közben is élvezni (és nem látnak be), akkor a fent látható módon kielégítheted ezt a vágyad. Nem csak, hogy világos lesz a fürdőszobád, de a padlóig érő ablak egyedi külsőt fog kölcsönözni fürdőszobádnak.

szep_furdoszoba

Ha kicsi az ablakod se szomorodj el, egy jól megtervezett világítással könnyen megoldható ez a probléma.

Itt azonban nem csak a világítás miatt kaptunk egy szép fürdőszobát, hanem az összhatás miatt. A bordűrök és a csempék, habár egyszerű minták, a megfelelő variációkban igenis lehetnek egyediek. Itt is tökéletesen harmonizálnak a színek a bútorzattal.

A halvány türkiz festés különösen jól mutat. Ha unalmasnak találod az egyszínű falat, de nem akarod átfesteni, akkor egy-két kép segítségével is feldobhatod.

szep_furdoszoba

A világítás kapcsán nem lehet nem megemlíteni a hangulat világítást. Sima, egyszerű fehér fürdődet is feldobhatod vele! Igazán hangulatos tud lenni, ha a fő lámpát lekapcsolod és csak a hangulatvilágítás világítja meg a fürdőszobát.

szép fürdőszoba (1)

Épp, mint ezen a képen. Ha a led csíkok nem színváltósak azért érdemes párunkkal (építőtársunkkal) egyeztetni, hogy szeretne e mondjuk rózsaszín világítást. 🙂

Szép fürdőszobák: Dekoráció

Már kész fürdőszobádat is széppé varázsolhatod a megfelelő kiegészítők kiválasztásával!

szep_furdoszoba

Ha erről a képről most eltüntetnéd a narancssárga függönyöket, törülközőket és az összes színes dekorációt, nem maradna más csak egy fehér egyszerű fürdőszoba. Semmi varázslat vagy szellemidézés nem történt. Néhány egyszerű kiegészítő használatával tiéd lehet a legszebb fürdőszoba!

A legjobb, hogy nem kell túlbonyolítanod. Dekoráció készítésnél se feledd, hogy ezek mind összhangban legyenek egymással, különben sokkal inkább kelheti a fürdő egy raktár érzését semmint egy fürdőszobáét.

szep_furdoszoba

A virág : mint már említettük, nem kell túl bonyolítanod a dekorálást. Az egyik legcélravezetőbb, ha szó szerint életet lehelsz a fürdőszobába. Egy pára szerető virág csodás éke lehet fürdőszobádnak.

A fenti szürkés fürdőszoba egyhangúságát is szinte észrevétlenül töri meg. Volt egy kevésbé szép, kicsit egyhangú fürdőnk, de hozzáadtunk egy virágot és mi maradt? Egy szép fürdőszoba!

A titok sokszor az egyszerűségben rejlik 🙂 .

Itt nem is kell hozzászólnom, te magad is láthatod, ez egy szép fürdőszoba. Visszafogott és mégis otthonos érzéssel tölti el lelked.

szep_furdoszoba

Mindent egybevéve pedig, ha szépen összehangolod a dekorációkat egy csodálatos fürdőnek lehetsz büszke gazdája. Aki nálad jár, garantáltan el fog ámulni.

Szép fürdőszobák: csak szimplán

Miért bonyolítanád túl fürdőszobád kinézetét? Ha szép letisztult formákat és színeket szereted, akkor olvass tovább. 🙂

szep_furdoszoba

A barna színek kombinálásával nehezen foghatsz mellé. Harmonikus, meleg érzést ad a fürdőszobádnak, ami igen mellékes szempont. Hisz milyen jó is egy nyugtató fürdőben felfrissülni egy fárasztó nap után.

szép fürdőszoba (2)

Ismét a barnás színeké a főszerep. Itt azonban talán a teret emelném ki, nem csak a szemnek és az elmének kellemes ránézni, de a reggeli sietségben sem lesz fennakadás.

szép fürdőszoba (3)

Nem akarsz egyszínű fürdőt, de nem szereted a bonyolult mintákat? Semmi gond, ez is megoldható például a fönt látható módon.

A barna bordűr (mozaik) és a szintén barna bútorzat tökéletesen passzol egymáshoz. A világosabb színválasztás különösen jó döntés volt, mivel egy kisebb fürdőnek tágasabb hatást adhatsz. A világos zöld és barna a szemnek kellemes összhangot alkot.

szep_furdoszoba

Akár a tükrök kinézetével is befolyásolhatod, hogy milyen hatást szeretnél elérni egy adott fürdőben.

szep_furdoszoba

Nem csak barna és fehér fürdő létezik ám! Nyugodtan válassz olyan színt, ami neked tetszik. Legyen az zöld, lila vagy vörös a fürdőszobád akkor is szép lesz!

A legtöbb esetben nagyon jól mutatnak és érdemes is az egyszerűbb mintáknál maradni, de ha kreatívkodni szeretnél, ne fogd vissza magad. Azért nem árt, ha kikéred mások véleményét is a tervekkel kapcsolatban. Lehet olyan dolgot fognak észrevenni, amire te nem is gondoltál.

Szép fürdőszobák: sötét színek, sötét oldal?

Sokan félnek sötétebb színeket használni a fürdőszobában, pedig az egész csak tervezés kérdése.

szep_furdoszoba

Ha mozaik csempét használsz könnyen variálhatod a sötét és kevésbé sötét színeket, így kevésbe lesz komor hatású. Ha világos fürdőd van, akkor nyugodtan használj sötétebb színeket. De ha nem, akkor világítás technikával ez is megoldható.

szep_furdoszoba

A kevésbé élénk és fakó színek használata is egy szép fürdőt eredményez.

Ennél a fürdőnél azonban nem csak a színek kiválasztása, hanem tetőablak és a fürdő elrendezése is nagyon találó. Az üvegfal és a fal kombinációja kifejezetten barátságossá teszi a helyiséget. Emellett nem mindennapi megoldás!

szep_furdoszoba

Lélegzet elállítóan szép fürdőd lehet, ha csak egy kicsit is odafigyelsz a harmóniára és elrugaszkodsz a megszokott sablonokról. Szerintünk el sem kell magyaráznunk, hogy ez a fürdő miért olyan különleges.

Szép fürdőszobák: Hol a titok?

Neked eláruljuk, a titok a sok apróságban rejlik.

Ilyen a színválasztás: Hogyan harmonizálnak a választott színek? Milyen hatást tudsz velük elérni? Élénk vagy világos?

A csempék mérete, elhelyezkedése és mintája szintén feldobhatja akár az egyszínű fürdőket is.

Növények és dekoráció: már meglévő fürdőszobádat is feldobhatod még ha unalmasnak találod. Egy két növény vagy egy jól kiválasztott függöny csodákra képes!

Nem is olyan bonyolult, hogy szép fürdőszobád lehessen, csak egy kis odafigyelést igényel. A túl sok minta vagy a színek egyensúlyának felborulásával, nem biztos, hogy olyan lesz fürdőd amilyennek megálmodtad.

Képforrás: Krzysztof Urbanowicz ; A&A Design Build Remodeling ; Christian Wadsack; Perry Quan; Jon Large; Nancy Hugo, CKD; Paragon Apartments; Lindsay Grant; William Warby; John Hickey-Fry; Hotel de la Paix Genève; Abhishek Baxi; Hollmann Beletage andrechinn; Bryan Lee

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük