Panel konyha felújítás útmutató, Neked!

konyha

Új lakás új konyha, de az elavult, nem jó a berendezése, a színek sem stimmelnek vagy régi konyhádnak szeretnél új külsőt kölcsönözni. A folyamat egy és ugyanaz. Ha szép és igényes konyhát szeretnél, mi leírtuk neked, hogyan is válthatod valóra azt!

Panel konyha felújítás: Az előkészületek

Az előkészületek során fontos eldöntened, hogy mit is szeretnél valójában. Írd fel a legfontosabb szempontokat külön, hogy azok mindig szem előtt legyenek a tervezésnél. (pl.: fényesebb konyha, több hely, nagyobb konyhapult)

Tervezés

A tervezés során nyugodtan kérd szakember segítségét. Sok apró hibára rávilágíthat és adhat jó tanácsokat. Emellett biztos lehetsz a sikerben.

A tervezés során rajzolj fel több opciót is a konyha berendezésére. Figyelj a csövek elhelyezésére is!

Spórolj helyet!

Általános probléma, hogy sosincs elég hely a konyhában. A forgó tároló polcok a szekrény sarkában tökéletes megoldás lehet és emellett még elérhetőbbé is válnak edényeid vagy a plafonról lelógatott akasztók is rengeteg helyet megspórolhatnak. Ma már számos megoldást találhatsz erre a problémára.

Szín választás

Szín választás során ügyelj rá, hogy a bútorok, a padló, a fal és a csempék színei passzoljanak egymáshoz. A színekkel játszva akár világosabb vagy nagyobb tér hatását is kelheted.

Bútorzat kiválasztása

Ha asztalossal készítteted el az új bútorzatot érdemes már hónapokkal előtte beszélni vele, hogy a tervezett időre elkészülhessen a konyha felújítása. Kész bútor választása esetén, pedig nagyon-nagyon ügyelj a méretekre és a konnektorok helyére a falon.

panel konyha (2)

Panel konyha felújítás: A kezdetek

A kész tervek alapján el is lehet kezdeni a felújítási munkálatokat. Első dolgod a régi bútorzat eltávolítása és a régi csempék, padlózat felszedése. Ez persze függ a felújítás mértékétől.

Panel konyha felújítás: Csempézés és festés

A konyhapult melletti falat előnyösebb csempézni, főzés után egyszerűbben takarítható felület. Sokszor a festett falon eltakaríthatatlan nyomot maradhatnak. Festeni konyha szabad falait és a szekrények mögötti és fölötti felületeket érdemes.

Panel konyha felújítás: Villanyszerelés

Panel konyháknál gyakori probléma a fény hiánya. Ezt kiválóan lehet kompenzálni színválasztással és a megfelelő világítás rendszerrel. Nem csak a plafonról lelógó csillár vagy spotlámpák tehetik világosabbá a szobát, hanem a konyha pult világítás is rengeteget segíthet.

A mai konyhákban jóval nagyobb az energia igény (háztartási gépek, mosogató gép), így mindenképpen szereltesd azt újra villanyszerelővel, ha nincs olyan kapacitása a villamos rendszernek, mint amekkorára szükséged lenne.

Panel konyha felújítás: Csövek és gépek

A mosogatógép, csap, sütő és egyéb csövek elhelyezésénél figyelj arra, hogy azokhoz könnyen hozzá lehessen férni, ha javításra szorulnának. Viszont az sem előnyös, ha túlságosan szem előtt vannak. Ronthatják a konyha összképét és könnyen érheti őket külső sérülés.

panel konyha (3)

Panel konyha felújítás: Berendezés

A nagy munkálat sorozat után, már csak a berendezések beépítése van hátra. Ha nem vagy jártas benne, kérd szakember segítségét.

Kész vagy!

Ha már teljesen belaktad a konyhát, akár tarthatsz egy konyha avató főzőcskézős délutánt a családdal, barátokkal 🙂

ünneplés

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük