Panel konyha ötletek + 1 hasznos tipp

konyha ötlet 1

Hasznos ötletek a praktikus és szép konyha kialakításához +1 hasznos tipp, amit a végére hagytunk. 🙂

Panel konyha ötletek: Design

Használj színes fényeket a kis konyhában.

A sötét színek keskenyebbnek tüntetik fel az amúgy is kis tereket és kevésbé vonzóvá teszik azt. Használj lány árnyalatokat a konyha pultokon és természetes fényt a vizuális térnövelés érdekében.

konyha design

Nem feltétlenül kell zárt szekrényekben gondolkodnod. Nincs meghatározott séma, amit követned kell a konyha kialakítása során. Nehéz elragaszkodni a jól ismert ötletektől, de mint a fenti konyha is mutatja, nagyon egyedi és különleges eredménye lehet egy kis kreativitásnak.

A szín kombináció különösen előnyös, hisz habár a konyhabútorok színe szürkés, sötétebb; a pult világos barna színe azonban tökéletesen ellensúlyozza ezt.

konyha design 1

A fehér konyha egyhangúnak és unalmasnak hangozhat, pedig egyáltalán nem az. Tiszta és fenséges érzéssel tölti el az ember lelkét, emellett pedig néhány apró dekorációval máris otthonossá és kellemessé varázsolhatod.

konyha ötlet

Az élénk színek használatától többnyire félnek az emberek, pedig ha ügyesen használod, tiéd lehet a legszebb konyha! Ha élénk színekben gondolkozol ajánlott a fent látható példát követni. A vörös, mint erős szín ugyanazokat a felületeket foglalja el, míg a konyha többi része világos színeket kapott. Ez egy előnyös kontraszt.

Panel konyha ötletek: Tárolás

Találd meg a megfelelő magasságot a mikrónak!

Az ideális magasság és elhelyezése a mikrohullámú sütőnek, a szakácstól függ. A konyhabútor tervezésénél mindenképpen mérd le, hogy mi lenne az ideális magasság!

A kések tárolása biztonságosan.

Tárold késeid a falon egy mágneses szalag segítségével. Könnyen kiválaszthatod az éppen szükséges kést és a kíváncsi kis kezek sem érik el őket.

konyha ötlet 1

A szószokat és hasonló üvegeket egyszerűen tárolhatod a szekrény tetején egy könnyen megfogható dobozban vagy kosárban. Akár a ritkán használ edényeket vagy konyhai kisgépeket is tárolhatod odafent, így azok nem foglalnak több helyet a szekrényekben, fiókokban.

tárolási tipp

A fűszertárolás egyik új őrülete a befőttes üveg! Nagyon praktikus és házilag elkészíthető, így mindig kéznél lehetnek a szükséges fűszerek. Akár fel is címkézheted őket, hogy még gyorsabban megtaláld a megfelelőt. A befőttes üveg tetejét érdemes csavarral rögzíteni, mert a ragasztó el is engedhet egy idő után.

+ 1 hasznos ötlet

Üzenet központ.

Alakíts ki egy üzenet központot a konyhai telefon mellett, így mindig kéznél lesznek a jegyzetek és telefonszámok. Erősíts egy táblát a falra és tűzd fel rá egy naptárat és egy jegyzettömböt. A naptárba beírhatjátok kinek milyen programjai vannak a héten. A jegyzettömbre pedig felkerülhetnek a vásárolni valók és a fontos tennivalók 🙂

További panel konyha ötleteket találsz a linkre kattintva: Panel konyha ötletek >>

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük