Panel lakberendezés ötletek

led lámpák

Hogyan oldjuk meg a panel lakberendezés problémáit? – Körbejárunk néhány szempontot és pár megoldást keresünk a következő, kényelmetlen adottságok, kényelmessé varázslásához:

  1. kicsi a belmagasság
  2. nagy az áthallás
  3. érezni a rántott hús szagát a szomszédból
  4. szűkek a terek

A panellel lakberendezéssel kapcsolatban léteznek ma prekoncepciók. Sokan nem értik, miért éri meg felújítani egy panelt, esetleg igényes, minőségi, költséges anyagokat felhasználni. Hiszen nem jól eladhatók, és sokan költöznének el egy ilyen lakásból.

Nem tudhatjuk, milyen szempontok fontosak azoknak a tulajdonosoknak, akik úgy döntenek, nem költöznek, hanem belevágnak, a panel lakberendezés izgalmas folyamatába. Talán a közeli munkahely, iskola, vagy kulturált környezet (mert ilyen is van!), vagy a jó infrastruktúra, de lehet, hogy öröklés okán.

A legfrissebb ingatlanpiaci elemzések szerint erőteljesen emelkedik a budapesti panelek ára. Tehát lehet, hogy nagyon is megéri ilyen lakásba költözni, és a panel lakberendezés útjára lépni.

Milyen panel lakberendezés ötletek azok, amivel ellensúlyozhatjuk a kis belmagasságot?

Nagyon elegáns megoldás lehet, ha álmennyezet csíkot használunk, ami nem az egész plafont fedi, hanem csak egy keretet ad és optikailag mélyíti a teret. Nagyon szépen beilleszthetők ebbe a gipszkarton mennyezetbe, az irányított ledes fények, szpotok. Az álmennyezet mögé el lehet rejteni a vezetékeket is.

led lámpák

A sötét színű padló és a világos fal, szintén nagyítja, mélyíti a helyiséget optikailag. Fontos, hogy a falak világosak legyenek, ha a padló nagyon sötét! Ha élénk, vagy sötét színt szeretnénk a falra, esetleg valamilyen érdekes tapétába szerettünk bele, jó, ha csak kisebb felületeket burkolunk be vele.

Én hajlamos vagyok a képen látható mintázatokhoz hasonlókat kedvelni, de egy 40*40-es méretnél nagyobb felületre nem igazán tennék ilyesmit. Hosszú távon nagyon idegesítő ez a vibrálás. Kisebb csíkokban felragasztva viszont érdekessé teheti a helyiséget.

minta 1 minta 2

A panel lakberendezés falszínei mindenképpen világosak, semlegesek legyenek, hogy a lakást tágasnak, szellősnek, élhetőnek érezzük. Egy falra lehet valamilyen szolíd és elegáns mintázatú tapétát is tenni, míg a többi falat érdemes fehér, ekrü, bézs színnel festeni. Ez a selyem fényű tapéta nagyon elegáns lehet, az előbb leírt technikával feltéve.

minta 3

Panel lakberendezés: dekoráció

A panel lakberendezés igenis elbírja a díszítettebb, barokkos, akár barokk stílust is. Ha nem nehezíjük el a lakást színáradattal, ha használjuk a kontrasztokat színekben, stílusokban is, akkor csodát művelhetünk!

A barokk díszítésú bútordarabok formája, alakja nagyon szépen érvényesül, ha fehér-fekete közegbe tesszük, de még egy titkot elárulok: a modern, egyenes vonalú bútorok és a barokk darabok egy térben elhelyezésével is egészen különleges és elegáns enterieurt tudunk varázsolni!

A panel modern bútorok vonalai, barokkos bútorokkal kiegészítve igazán különlegessé és élményszerűvé tehetik a panel lakást. Viszont ezzel nagyon érzékenyen és körültekintően érdemes bánni! A színek harmóniájára oda kell figyelni! Ez a szép hatás akkor jöhet létre, ha a bútorok formailag nem, de a színeikben hasonlóak, sőt egyformák!

Ha a bútorok modernek, és szeretnénk valamilyen klasszikus mintával feldobni a teret, lehet valami ilyesmivel próbálkozni, akár saját kezüleg. Egy egy sarokba, vagy bútorra festhetünk hasonló mintát:

minta 4

Panel lakberendezés, szűk terek

Ahol nem szükséges, oda ne tegyünk nyílászárót! A boltívekkel helyettesíthetjük az ajtókat, így nem foglalják fölöslegesen a helyet és természetességet visznek a lakótérbe. A boltív csodákra képes! Hát nem fantasztikusak ezek a természeti boltívek?

boltív boltív 1

A panel lakberendezéskor figyelembe kell venni, hogy az áthallás és a szagok zavaróak tudnak lenni! Érdemes például wc mögé gipsz kartont tenni, nagyon hatékonyan véd a kellemetlen szagoktól!

A Panel lakásokban a távfűtés csövei nagyon csúnyák. Érdemes gipsz karton burkolatokkal fedni ezeket, esetleg polcokat kialakítani a burkolatban!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük